İçeriğe geç

Akılsız Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Akılsız eş anlamı nedir?

aptal, aptal, aptal.

Aklı eş anlamlısı nedir?

Zihin kelimesinin eş anlamlıları hafıza, ruh, beyin, hatırlama, kanaattir.

Asılsız eş anlamı nedir?

gerçek dışı, asılsız, uydurma.

Zihin eş anlamlısı ne demek?

Modern teoriler, zihni, beynin bilimsel anlamı üzerine inşa edilen psikolojik bir olgu ve sıklıkla bilinçle az çok eşanlamlı olarak kullanılan bir terim olarak ele alır.

Budala akılsız nedir?

Anlamı kamuoyunca bilinen bu sorunun birden fazla cevabı vardır. Aptal aptal sorusunun cevapları ise şöyledir: Aptal, Ahnıt, Ebleh ve Beç.

Eş anlamlısı ne denir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Akıl kelimesinin eş seslisi nedir?

Biz, eski Türkçe bir kelime olup ruh ve akıl kelimeleriyle eş anlamlıdır.

Akıllı kelimesinin eş anlamlısı nedir?

“Akıllı” kelimesinin eş anlamlısı olan kelimeler: “Akıllı” kelimesi yerine “zeki”, “tedbirli”, “iyi”, “dikkatli” ve “akıllı” gibi kelimeler kullanılabilir.

Cimrilere ne denir?

Cimri olan kişiye Bahîl denir. Bahîl; malı elinde tutmaktan hoşlanan ve onu başkasına verse bile istenince veren kimsedir. Cömert kişi ise istenmeden ve gönül rızasıyla veren kimsedir.

Küfür eş anlamı ne?

Yemin; İnkar etmek, kabul etmemek, yok saymak, aldırmamak, hakaret etmek anlamına gelir.

4 sınıf eş anlamlı kelimeler nedir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Suç eş anlamlı mı?

Eski Türkçe kökünden gelen suç kelimesinin eş anlamlılarına bakıldığında suç, kabahat ve kusur kelimeleri karşımıza çıkmakta olup, suç kelimesi ifadelerde daha çok tercih edilmektedir.

Zeka ve zihin aynı şey mi?

Başka bir deyişle zeka, zihnin birçok yetisinin uyumlu çalışması sonucu ortaya çıkan yeteneklerin birleşimidir. En geniş anlamıyla, genel zihinsel güç olarak da tanımlanabilir. Algılama, hafıza, düşünme, akıl yürütme ve öğrenme gibi zihnin birçok işlevini içerir.

Hafıza eş anlamlı mı?

Bellek kelimesinin eş anlamlıları bellek, anımsama, hatırlama, anlamadır. Bu kelimeler bellek kelimesiyle aynı anlama sahip olduğundan cümlelerde birbirinin yerine kullanılabilir.

Akıl ın eş anlamlısı nedir?

Bu bağlamda, “biz” kelimesi “ruh” kelimesinin eşanlamlısı olarak kullanılır. Ruh ve akıl kelimeleri anlam olarak birbirlerine karşılık gelir ve aynı şeyi ifade eder.

Eş anlamlısı ne anlama gelir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlamlı cevabı nedir?

Türkçe’de “cevap” kelimesinin eş anlamlısı “cevap” kelimesidir. Cevap, bir eylem, bir metin, bir kelime, bir istek veya bir soruya verilen cevaptır. “Cevap” kelimesi “cevap” kelimesiyle aynı anlama gelir.

Eş Anlamlının diğer ismi nedir?

Dilbilimsel araştırmalarda “eş anlamlı, eşanlamlı, eşanlamlı, alternatif, eşanlamlı” terimleriyle yanıtlanan eşanlamlılığın tanımı genellikle sözcüksel bağlamda gerçekleşir.

Zeka kelimesinin eş anlamı nedir?

Akıl, içgörü, ukul ve hayal kelimeleri zekâ kelimesinin eş anlamlılarıdır. Türk Dil Kurumu’na göre zekâ kelimesi şu anlama gelir: Düşünme, akıl yürütme, nesnel gerçekleri algılama, yargılama ve sonuç çıkarma gibi tüm insan yetenekleri anlayış, zekâ, incelik ve öngörüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir