Doğal incir nasıl anlaşılır?
Yüksek kaliteli dağ incirlerinin ince bir kabuğu ve bol miktarda balı vardır. İncirin saf beyaz ve kusursuz olmadığından da emin olmalısınız. Ne yazık ki bazı üreticilerin kar elde etmek için incirleri peroksitle işlediğini söylemeliyiz.
Dağ inciri nasıl olur?
Organik dağ inciri dediğimizde, dağların eteklerindeki incir bahçelerinden, kuru ve esintili havada dalında kurutulan ve pestisitsiz sofranıza hazırlanan incirleri kastediyoruz. Atalarımız dağların incirleri ile ovaların incirleri arasında karla kaplı dağlar olduğunu söylerler.
Dağ inciri nerede bulunur?
Nazilli’nin yüksek rakımlarında yetişen dağ incirleri, doğal ortamlarında yağmur suyuyla beslenir. Aromasını, yetiştiği bölgenin temiz havası ve verimli toprağına borçludur. Ürünlerimizi “Dağ İnciri” markasıyla, besin değeri yüksek, lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak sunuyoruz.
Dağ inciri tadı nasıl?
Taze incir olarak harika bir tada sahiptir. Bal içeriği Aydın ve Bardacık incirlerinden daha yüksektir. Kurutulduğunda incirler çok koyulaşır. Çirkin görüntüsü nedeniyle pek popüler değildir, ancak kurutulmuş incir olarak da oldukça lezzetlidir.
İncir alırken nelere dikkat edilmeli?
İncirlerin kabuğu pürüzsüz ve parlak olmalıdır. Koku: Taze ve kaliteli kuru incirler hafif tatlı bir koku verebilir. İncirler ekşi veya kötü kokuyorsa tazeliğini kaybetmiş olabilir. Paketleme: Kuru incirlerin paketlemesi sağlam, temiz ve hijyenik olmalıdır.
Erkek incir nasıl anlaşılır?
Ağaçlar erkek ve dişi organlara ayrılır ve aynı ağaçta erkek ve dişi organ bulunmaz. Dişi ağaçların meyveleri büyük ve bol miktardayken, erkek ağaçların meyveleri küçük ve seyrektir. Meyveleri dişilerinki kadar yenilebilir değildir ancak tozlaşma için gereklidir.
Dağ inciri neye iyi gelir?
Kan basıncını düzenlemesinin yanı sıra kalp damar hastalıkları riskini de azaltır. Cildi besler ve parlaklık verir. E vitamini, kumarinler, steroller ve tanenler gibi biyoaktif bileşikler açısından zengindir. Bu sayede kan şekerini kontrol edebilir.
Dikenli incir olduğunu nasıl anlarız?
Dikenli yapısıyla bilinen bu meyve genellikle kırmızı, mor veya sarı renktedir. İç kısmı tatlı ve sulu olan dikenli incirler hem taze olarak yenir hem de reçel, şurup veya şekerleme gibi birçok farklı ürünün yapımında kullanılır.
Dağ inciri nerelerde yetişir?
Dünyanın en kaliteli incirleri Aydın dağ inciri olarak adlandırılır ve Aydın bölgesinin dağ köylerinde yetişir. Dünyanın en kaliteli incirleri İzmir ve Aydın’ın bazı dağ köylerinde yetişir. İncir, Türkiye’nin her yerinde bulunabilen bir meyvedir. Ancak iklim ve toprak açısından Aydın ve İzmir bölgeleri onun evidir.
Yabani incir nasıl yenir?
Tüm kabuğu çıkarın. Dikenli armutun içini dilimler halinde kesip yiyebilirsiniz. Dikenli armutların ısıramayacağınız küçük, sert çekirdekleri vardır, ancak isterseniz endişelenmeden yutabilirsiniz. Ya da etini ve çekirdeklerini çiğneyip tükürebilirsiniz.
Yabani incir nerede bulunur?
Dikenli armut kaktüs ailesine aittir. Halk arasında incir, dikenli armut ve rahip meyvesi olarak da bilinir. Genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen bir meyvedir. Başlıca üretim alanları Mersin, Antalya ve Muğla’dır.
Türkiye’nin en iyi inciri nerede?
Aydın, yüksek kaliteli incir üretimi ve üstün kapasitesiyle Türkiye incir üretiminde ilk sıralarda yer almaktadır. Menderes Havzası’nda optimum yetişme koşullarını bulan incir, çeşitliliği ve bol verimi nedeniyle Aydın tarımında ve ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır.
Dağ inciri ne zaman olur?
Haziran ayının ilk iki haftası erken hasat dönemidir. Bu dönemde toplanan incirler hem besin değeri hem de pazar değeri açısından değerlidir. İncirlerin ne zaman olgunlaştığı sorusunun ikinci cevabı Ağustos ayının başıdır. Bu dönem aslında normal hasat dönemidir.
Dağ inciri yıkanır mı?
Kuru incirleri yerken beyaz kıvamı sizi rahatsız ediyorsa yıkayabilirsiniz. Kuru incirlerden bal çıkıyor olabilir, bu da sizi rahatsız edebilir. Bu durumda yıkayabilirsiniz ama bu şekilde yemenizde bir sakınca yoktur.
Dağ inciri nasıl kurutulur?
Dilimlenmiş incirleri fırın tepsilerine aralarında biraz boşluk olacak şekilde yayın ve kapağı hafifçe açık şekilde 50 derecede pişirin. İncirleri her saat çevirin. İncirleriniz yaklaşık 10-12 saatte tamamen kuruyacaktır. Kuru incirleri hava geçirmez bir cam kapta, güneşten koruyarak uzun süre saklayabilirsiniz.
İncirin üzerindeki beyaz toz nedir?
Orchard Choice veya Sun-Maid California kuru incirlerinizdeki beyaz tozun ne olduğunu merak ettiyseniz, bunun küf olduğunu düşünebilirsiniz, ancak daha büyük olasılıkla aslında doğal olarak oluşan fruktoz kristalleridir. İncirlerdeki bu yaygın olguya kandidiyazis denir. Orchard Choice veya Sun-Maid California kuru incirlerinizdeki beyaz tozun ne olduğunu merak ettiyseniz, bunun küf olduğunu düşünebilirsiniz, ancak daha büyük olasılıkla aslında doğal olarak oluşan fruktoz kristalleridir. Bu yaygın olguya şekerlenmiş incir denir.
En kaliteli incir hangisi?
Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle yapılan çalışmada, siyah incir ve beyaz incir çeşitlerinin en iyi özelliklere sahip incir çeşitleri olduğu tespit edildi.
Taze incir nasıl seçilir?
Tam olgunlaşmış bir incir meyvesinde; kabuk, çeşidin tipik rengini almış, parlak, esnek ve kolay soyulabilen bir yapıda olmalıdır. Ayrıca bazı çeşitlerin sadece olgunlaştığında ortaya çıkan ve bu nedenle olgunluğun bir işareti olarak kabul edilen çizikleri ve çatlakları vardır.
Aflatoksinli incir nasıl anlaşılır?
Aflatoksin, yalnızca UV lambası altında yeşilimsi sarı renkte floresan veren incirlerin ayıklanmasıyla giderilebilir. Normal ortamlarda çıplak gözle görülemez.