İçeriğe geç

Aidat Hangi Dilde

Aidat hangi dilden gelir?

Ücretler – Nişanyan Sözlüğü. Arapça ˁwd kökünden gelen ˁāˀidāt عائدات “gelir” kelimesinin ödünç alınmış halidir. Bu kelime Arapça ˁāˀida(t) عائدة “gelir, kira, yatırım getirisi” kelimesinin çoğuludur. Bu kelime Arapça ˁāda عَادَ “geri döndü” fiilinin fāˁila(t) ölçüsündeki tekili.

Aidat nedir türkçe sözlük anlamı?

Bir topluluğun üyelerinin yaşadıkları veya kullandıkları ortak alanların maliyetlerini karşılamak için yaptıkları ödemelere “katkı” denir.

Etimoloji hangi dilde?

Etimoloji, Antik Yunanca étumos “hakikat” ve logos “bilgi” kelimelerinden türemiştir; “anlam” kelimelerinin birleşiminden oluşur ve yaygın olarak “gerçek anlam” veya “gerçek semantik bilgi” olarak açıklanır (Stachowski, 2011, s. 1).

Kredi hangi dilden gelir?

Etimoloji Türkçe’de kredi kelimesi “1. inanç, güven, itibar, 2. kredi verme (güvene dayalı)” anlamına gelir. İtalyanca “credito” veya Fransızca “crédit” kelimesinden türetilmiştir. Bu kelime Latince “creditum” (“emanet etmek”) kelimesinden türemiştir.

Kelime ne kökenli?

Kelime, Arapça كلمة (kelime) kelimesinden türemiş olup “söylenen, söz” anlamına gelmektedir.

Aidat nedir?

Bir topluluğun üyelerinin yaşadıkları veya kullandıkları ortak alanın giderleri için yaptıkları ödemelere katkı payı denir. Kiracılar ve apartman sahipleri, yönetim tarafından belirlenen katkı paylarını düzenli olarak ödemek zorundadırlar.

Aidat yasal mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, kat malikleri kurulu aksi yönde karar almadıkça, daire veya işyeri olsun, bütün bağımsız konut birimleri için aidat ödenmesi zorunludur.

Aidat ödenmezse ne olur?

Katkı paylarını ödemeyen kiracıya karşı icra takibi başlatılabilir. Alacak alacaklarını icraya yetkili icra müdürlükleri, taşınmazın bulunduğu yerdeki icra daireleridir. İcra takibinin sadece yönetici tarafından yapılacağına dair kesin bir karar yoktur. İcra daire sahipleri tarafından da yapılabilir.

Aidatı kim öder?

Katkı payı ödeme yükümlülüğü genellikle mülk sahibine aittir. Kira sözleşmesinde katkı payı ödeme yükümlülüğünün kiracıya ait olduğu belirtilmişse ve kiracı katkı paylarını ödemezse, bu sözleşme kiracıyı ve ev sahibini bağlar.

Lahana hangi dilden geldi?

Lahana – Nisanyan Sözlüğü. Yunanca láχano λάχανο “lahana kelimesi” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, eski Yunanca láχanon λάχανον “her türlü sebze” kelimesinden türemiştir. Bu kelimenin adı, eski Yunanca laχaínō λαχαίνω “toprağı sürmek, kazmak” fiilinden türemiştir.

Efendi hangi dilden?

“Efendi” kelimesi iyi örneklerden biridir. Bu kelime Yunan kökenlidir. Anadolu Selçuklu döneminde Bizans Yunancasından Türk Türkçesine geçmiştir. Türkçe aracılığıyla Türkmence, Özbekçe, Kırgızca ve Uygurca gibi Türk yazı dillerine girmiştir.

Liman hangi dilden Türkçeye geçti?

Kelimenin kökeni, “koy” veya “gemi mahallesi” anlamına gelen eski Yunanca’daki λιμένας (limenas)’dır. Yunancadan Türkçeye “gemi mahallesi” anlamına gelen liman olarak çevrilmiştir ve birçok Türkçe yer adında kullanılmıştır.

Kart Türkçe kökenli mi?

Eski Türk haritası “1. “Uyuz, irinli yara, 2. Yaşlı kimse” kelimesinden türemiştir.

Sigorta hangi dilden gelir?

Sigorta kelimesi, Türkçe’deki İtalyanca sicurta kelimesinden gelir. Ahilik gibi mesleki dernekler, kurdukları yardım fonlarıyla Osmanlı İmparatorluğu’nda sigortanın ilk örneklerini sunmuştur. Bu fonlar, üyelerini yangın ve ölüm gibi günümüzde hala zorunlu sigorta olan risklere karşı korumuştur.

Gübre hangi dilden?

Gübre – Nisanyan Sözlüğü. Yunanca kopriá κοπριά “dışkı” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, aynı anlama gelen eski Yunanca kópros κόπρος kelimesinden türemiştir.

Keson hangi dilden gelir?

Kelimenin kökeni Fransızcadır. Caisson kelimesi Fransızca “caisson” kelimesinden gelir ve “malzeme vagonu” anlamına gelir.

Fikirin kökeni Türkçe mi?

Kökeni. Osmanlı Türkçesi’ndeki فكر‎ kelimesinden gelir, bu kelime de Arapça فِكْر‎ (fikir) kelimesinden türemiştir.

Belediye hangi dilden gelir?

Neo-Osmanlıca kelime, Fransızca council (beled) kelimesine karşılık gelen Arapça beled kelimesinden türemiştir. Municipality: şehir yönetimi.

Hangi kelime kökeni?

hangi – Nisanyan Sözlüğü. Türkiye Türkçesi kankı veya χankı “hangi” sözcüğünden türemiştir. Bu sözcük, Eski Türkçe (sadece Oğuzca) kan veya χanı “ne” edatından türemiştir ve buna Eski Türkçe eki +kI verilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Elden Ödeme Alan Escort